Dus je auto is verkocht aan een dealer, wat nu? Welnu, het eerste is om u aan te sluiten bij de lokale voertuigregistratie-autoriteiten, zodat uw VIN (voertuigidentificatienummer) kan worden bijgewerkt. Als u het kenteken niet heeft gekregen toen u uw voertuig kocht, is de kans groot dat het nog niet is bijgewerkt en dat iemand anders het al als kenteken heeft gebruikt. Sluit u dus eerst aan bij de DMV en zorg dat uw voertuignummer wordt bijgewerkt, en de volgende stap is om uw gebruikershandleiding te raadplegen, als u deze nog bij u heeft of als u er vanaf bent, en kijk of deze nog het huidige registratienummer.

Auto verkocht aan handelaar

In de meeste gevallen, wanneer de auto wordt verkocht aan een dealer, zal de koper ook een boekje met polisdetails uitgeven, met daarin hun technische en veiligheidsinformatie, onderhoudsgeschiedenis, garanties, enz. De meeste van deze beleidsregels en onderhoudshandleidingen zijn rechtsgeldig en moeten worden nageleefd, maar er is een onderdeel dat de meeste eigenaren geneigd zijn te negeren: ze moeten hun verkoop bijhouden. Vooral als u van plan bent in de nabije toekomst een andere auto te kopen, kan het up-to-date houden van de polisdetails en het uitgiftecertificaat het verschil betekenen tussen het krijgen van een terugbetaling of niet. Vraag uw verkoper of ze beleidsdetails en / of onderhoudshandleidingen voor hun auto hebben voordat u akkoord gaat met kopen – het is het zeker waard bij uw auto verkopen.

Een ander belangrijk punt dat de meeste mensen over het hoofd zien als hun auto aan een dealer wordt verkocht, is het Carfax-rapport; dit is een gedetailleerd rapport dat dealers binnen een paar minuten op uw auto kunnen krijgen als u hen de details geeft van uw auto die aan een dealer is verkocht, of soms zelfs als u deze binnenbrengt voor onderhoud / reparatie. Het bevat alle gegevens over reparaties die aan uw auto zijn uitgevoerd sinds deze uw handen heeft verlaten. Ze bevatten niet alleen autogegevens (merk, model, jaar, kleur, plaatnummer, serienummer, voertuigidentificatienummer), maar ze bevatten ook VIN-gegevens (voertuigidentificatienummer), kleur van de auto (amelibre of glasvezel) en details van motor, transmissie en alle andere componenten. Als ze het niet vragen, hoef je het niet te vragen!

Wat ze u echter niet zullen vertellen, is dat, hoewel uw voertuig meestal onder fabrieksgarantie valt, veel dealers vaak proberen de oorspronkelijk vermelde kilometerstand met 15% of meer te overschatten. Dit komt omdat het werkelijke aantal kilometers na de verkoop niet lager zal zijn dan wat oorspronkelijk was gepost. Dealers kunnen dan proberen u een nieuw voertuig te verkopen op basis van een nog hoger aantal kilometers na de verkoop, d.w.z. ongeveer 40% van de oorspronkelijk geboekte kilometers.

Sommige verkopers proberen een dealerschapslening of een zekerheidsrecht in uw voertuig te verbergen door een kenteken toe te voegen of u uit te schrijven als koper op de titel. Een bekend voorbeeld hiervan is wanneer een verkoper de sleutels van uw voertuig voor u ondertekent, zonder u te vertellen dat een dealer ze in zijn bezit heeft en uw handtekening op de titel wil zetten. Op de registerakte die normaal bij het voertuig hoort, staat het kenteken van de dealer. Als de verkoper dit geregistreerde handelsnummer heeft en optreedt als uw financieringsmaatschappij, kan hij het registratienummer op de titel wettelijk wijzigen in een nummer dat hij beheert.

Uw auto verkopen in 5 STAPPEN! Je auto gratis aanmelden in een paar eenvoudige stappen. Je ontvangt van ons het beste bod voor je auto.

Opgelet het is belangrijk om het ware beeld te kennen van het voertuig dat uw potentiële dealer probeert te verkopen. Zorg ervoor dat u vraagt of de titel in handen is van een financieringsmaatschappij of dealer; dan moet u zo snel mogelijk contact opnemen met de financieringsmaatschappij. Een ijverige verkoper zal controleren of het kenteken op de auto is doorgegeven aan de auto die aan een dealer is verkocht. U kunt dit te weten komen door online het registratienummer van een auto die aan een dealer is verkocht te verkrijgen door een dienst te gebruiken die dit soort informatie verstrekt.